Vánoční trh v gymnáziu - aneb Rozloučení se starým rokem (22.12.2006)

22.12.2006

Poslední školní den loňského kalendářního roku si žáci gymnázia zpestřili už svou tradiční akcí: Vánočním trhem. Studenti se tu mohou změnit v trhovce a prodávat cokoli od nepotřebné veteše, která doma zabírá místo, až po zajímavé a hezké vlastní výrobky a vánoční ozdoby. Nechybí samozřejmě ani občerstvení – ti mladší si připravili čajovnu a hot dogy a starší septimáni provozovali cukrárnu.

V rámci Vánočního trhu proběhlo také několik soutěží. Trhovci zápolili v soutěži “O nejvtipnější prodejní slogan”, v níž zvítězily studentky primy Kristýna Brožková a Aneta Veselá. Šikovní zájemci o plastikové a papírové “modýlky” zase prokázali zručnost v Soutěži mladých modelářů, ve které vyhrál Pavel Hofer ze sekundy. Odrostlejší studenti si zorganizovali turnaj ve stolním “fotbálku” (zvítězila dvojice Jakub Černohorský a Stanislav Mašek ze septimy) a mohli se také zúčastnit sportovního turnaje v tělocvičně – dívky v ringu (vyhrála dvojice Aneta Záhorková a Hana Káplová) a chlapci v hokejbale (zvítězilo družstvo septimy). Vítězové soutěží byli odměněni většinou sladkými cenami a diplomy, “modýlkáři” pak modelářskými potřebami.

Poté, co se všichni vyřádili, následoval také již tradiční úklid vánočních stromků i všeho ostatního nepořádku (a že ho nebylo málo). Všichni se už těšili na Vánoce a mnozí lyžaři vyhlíželi sněhové vločky, které se zatím kdesi zapomněly.

Z finančního výtěžku trhu žáci přispěli 500,- Kč do programu Adopce na dálku (studenti a zaměstnanci gymnázia posílají pravidelný příspěvek pro Olivera Loba z Indie) a 1581,- Kč bylo posláno na další charitativní účely.

Zapsali: Mgr. F.Slípka
Foto: V.Maděra

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Dalším používáním tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich zpracováním, používáním a uchování. Více informací naleznete zde.